WordPress utbildning gratis

WordPress utbildning gratis

WordPress utbildning gratis är ju optimalt för dig som inte har tid att surfa runt på Google efter svar. Om du bygger en WordPress sida själv så är du ändå välkommen om du behöver support. BJ bjuder gärna på tips & råd med länkar till gratis utbildning…

 

WordPress utbildning gratis

 

 

WordPress utbildning gratis?

 

Eftersom det finns så många aktörer i webbens värld och BJ har bra koll på var det finns kompetenta WordPress resurser så känns det naturligt att dela med sig av sin kunskap. Till en början så hittar du här hos BJ en presentations- och introduktionsfilm. Sedan finns det WordPress utbildning gratis som heter WP Intro på en norsk hemsida.

 

Själv valde BJ som introduktionskurs till WordPress en kurs som inte var gratis, men en onlinekurs som är billig. Man kan dessutom prova kursen i 7 dagar. Många gånger så stämmer det att ”man får det man betalar för”. Därmed inte sagt att varken WP Intro eller BJ:s egen kurs är mindre bra för att de är gratis. Skillnaden mot kurser som kostar runt 3000kr är självklart omfattningen. WP Intro ger exakt så mycket att man kan klara av det elementära i WordPress. Samma sak gäller för BJ:s utbildning till dig som premiumkund. Den syftar till att lära dig hitta i användarpanelen samt lära dig lägga in nya texter och bilder.

 

Att skapa en hemsida börjar alltid med ett webbhotell och ett domännamn. BJ använder och rekommenderar enbart webbhotellet inleed.se. Det är ett billigt webbhotell, de har mycket bra support även på telefon och chatt. De flesta webbhotellen har numera 1-click lösningar för att installera WordPress. Inleed erbjuder gratis SSL-cert via Let’s Encrypt som skapas genom några enkla knapptryck.

 

Det är också viktigt att tänka igenom upplägget på hemsidan, det vill säga strukturen med antal flikar samt designen. Det finns tusentals teman att välja bland och dessa mallar går dessutom att modifiera genom CSS-filen (designkoden).

 

Om du är kunnig i engelska så finns all support du behöver i WordPress-panelen, där du kan bekanta dig med WordPress även på svenska.

 

Vill du lära dig mer om WordPress så hittar du flera utbildningar via kurser.se

 

 

admin