Utbildning i WordPress gratis

Utbildning i WordPress gratis

WordPress utbildning gratis är kanske optimalt för dig som har tid att surfa runt på Google. Om du bygger en WordPress sida själv så är du ändå välkommen om du behöver WP-support. BJ bjuder dig gärna på tips & råd med länkar till WP-utbildning…

 

WordPress utbildning gratis

 

 

WordPress utbildning gratis – är det ett bra alternativ?

 

Du som har beslutat dig för att skapa en hemsida själv kommer oavsett BJ:s olika argument förmodligen i alla fall att surfa vidare för att försöka hitta rätt i djungeln av webbdesigners på Internet. BJ hoppas ha något att vinna på att hjälpa dig en bit på vägen, och du är alltid välkommen med frågor. Till en början så hittar du här några av BJ:s korta videofilmer som kan fungera som en gratis presentation och introduktion hos BJ.

 

Att skaffa sig kunskaper om WordPress helt gratis spar ju pengar, men kräver mycket tid, tid som du kanske skulle kunna lägga på att sköta och utveckla din egen verksamhet istället. Det finns en del gratiskunskap på nätet, varav det mesta dock är på engelska. Informationen är oftast bara korta videofilmer med syftet att leda dig till en webbdesigners hemsida som erbjuder sina tjänster. Det finns många aktörer och BJ har bra koll på var det finns kompetenta WordPress resurser, och då känns det naturligt för BJ att dela med sig av den kunskapen. En väg som BJ kan rekommendera om du behärskar det engelska språket är gratis videofilmer hos WPBeginner. Vill du istället satsa på en WordPress-utbildning på svenska ska du läsa vidare nedan.

 

 

Professionell WordPress utbildning

 

Själv valde BJ under sin lärotid till sist en utbildning i WordPress som inte var gratis, moderskeppet.se. Det är en onlinekurs som är billig och mycket bra. Man kan dessutom prova kursen i 7 dagar. Ytterligare en kurs som BJ tycker är värd att titta närmare på är distansskolan.se. Den kursen är dyrare, men i gengäld mer omfattande. Du kan prova på även denna  under 3 dagar innan du bestämmer dig. BJ valde moderskeppet.se för att det medlemskapet även omfattade kurser i Adobe CC.

 

Efter en test av distansskolan.se så är BJ:s stalltips distanskolan.se till WordPress och moderskeppet till Adobe CC. Distansskolan omfattar dock även många program av de som finns i Adobe CC. WordPress-kurser som är helt gratis finns det en del, men de är på engelska, och det kräver en hel del detektivarbete att hitta dessa. De är dessutom är av varierande kvalitet.

 

Det närmaste gratiskurser på svenska du kan komma är BJ:s skräddarsydda kurser för premiumkunder, för hur mycket du än lär dig om WordPress användarpanel så handlar det om ett ständigt lärande eftersom varje tema och varje tillägg är program i programmet. Dessutom så finns det numera många olika så kallade sidbyggare att bygga upp en hemsida med i WordPress t.ex. DIVI (gratiskurs på svenska) och Elementor (finns flera videokurser på engelska som är gratis). Dessa är inte helt lätta att lära sig själv utan någon form av kurs om man inte har arbetat med WordPress en längre tid. Även WordPress har fr.o.m WordPress 5.0 ändrat sitt sedan länge välkända gränssnitt till en ny editor, Gutenberg, en del gillar denna och en del inte (finns videokurser även av Gutenberg på engelska som är gratis). BJ föredrar det klassiska och bakåtkonverterar gränssnittet med ett tillägg som heter ”Classic” samt använder Elementor.

 

 

Tänk efter före

 

Att skapa en hemsida börjar alltid med en tanke och idé samt därefter ett webbhotell och ett domännamn. BJ använder och rekommenderar enbart webbhotellet inleed.se. Det är ett mycket billigt webbhotell och de har en utmärkt support även på telefon och chatt. De flesta webbhotellen har numera 1-click lösningar för att installera WordPress. Inleed erbjuder dessutom gratis SSL-certifikat via Let’s Encrypt som skapas genom några enkla knapptryckningar. Här kan du ta del av odelat positiva omdömen om inleed.

 

Det är också viktigt att tänka igenom upplägget på hemsidan, det vill säga strukturen med antal flikar samt designen. Det finns tusentals teman att välja bland och dessa mallar går dessutom att modifiera genom CSS-filen (designkoden). Innan du sätter igång och bygga din hemsida så är det en del att tänka på och det gäller att göra rätt val av tema.

 

Om du är kunnig i engelska så finns all support du behöver även under en flik i WordPress-panelen, där du kan bekanta dig med WordPress även på svenska.

 

Jag behöver rådgivning

 

 

admin