Text till tal med AI

Text till tal med AI

Bland allt som artificiell intelligens skulle kunna hjälpa BJ Webdesign med är att förvandla text till tal något som skulle kunna vara tänkbart att använda en AI bot till, exempelvis för att skapa en informationsfilm om WordPress till någon av BJ:s premium kunder…

 

 

Text till tal tjänst på nätet

 

Jag frågade Chat och testade en av de många text till tal tjänster som finns på nätet. Här kan du både lyssna på och läsa om resultatet (talfilerna är endast på svenska).

 

Hej Chat, Nu skulle jag vilja veta lite mer om hur AI kan hjälpa mig skapa en röstfil utifrån skriven text?

 

Hej! Absolut, jag kan hjälpa dig med det. Att skapa en röstfil från skriven text är något som kan åstadkommas med hjälp av en teknik som kallas text-till-tal (Text-to-Speech, TTS) med hjälp av artificiell intelligens (AI).

 

Här är några sätt hur AI kan hjälpa dig med detta:

  1. Generell Text-till-Tal (TTS): Generell TTS-teknik möjliggör för AI att läsa upp vilken skriven text som helst. Den genererar ljud som låter som en mänsklig röst som läser upp texten.
  2. Anpassad Röstskapande: Med avancerade TTS-modeller och AI, kan du skapa och anpassa röster för specifika användningsområden. Detta innebär att du kan skapa unika röster som passar din målgrupp, varumärke eller ändamål.
  3. Kloning av Röster: Med tillräckligt med data kan AI hjälpa till att skapa en röst som liknar en specifik person. Det finns etiska och juridiska överväganden kring detta, och det är viktigt att följa regler och riktlinjer.
  4. Språkanpassning: Vissa TTS-modeller kan anpassas för att producera tal på olika språk och dialekter. Detta kan vara användbart om du behöver röster på flera språk.
  5. Stil och Ton: AI kan även användas för att anpassa röstens stil och ton. Till exempel kan den vara formell, vänlig, auktoritär osv.

För att använda dessa funktioner behöver du tillgång till en TTS-modell som kan drivas av AI. Det finns flera företag och plattformar som erbjuder TTS-tjänster med AI-baserade modeller.

Viktigt att notera är att användning av sådana system även innebär vissa etiska överväganden, särskilt när det kommer till att skapa röster som liknar specifika personer och när det används för kommersiella ändamål.

Jag kan hjälpa dig att hitta lämpliga resurser och verktyg om du är intresserad!

 

Källa: https://openai.com/chatgpt

Ljudfiler: https://www.narakeet.com/

admin

BJ Webdesign
5.0
Baserat på 5 recensioner
powered by Google
Kaij Lundgren
Kaij Lundgren
08:44 15 Nov 18
Kvalité över förväntan! Bra kommunikation under processen. Är mycket nöjd med hemsidan och loggan. Dessutom prisvärt -... jag anlitar gärna BJ igen.läs mer
Pekka Nykopp
Pekka Nykopp
20:50 14 Nov 18
BJ fick ”fria händer” att bygga upp Podengoklubbens hemsida, vi blev inte besvikna. Hemsidan har en mycket proffsig ... layout och är lättnavigerad. Podengoklubben kan varmt rekommendera BJ till liknande uppdragläs mer
Robban Pal
Robban Pal
15:49 14 Nov 18
Vilken bra hemsida BJ har gjort åt mig. Jag är mer än bara nöjd! Och så billigt, näst intill genant. Kolla in... www.thcdalarna.se. Rekommenderas å det allra varmaste, support i världsklass!! Robban Palmehed – THC Dalarnaläs mer
Åsa Floderus
Åsa Floderus
06:57 14 Nov 18
Tack för bra samarbete och snabb återkoppling under hela resans gång. Hemsidan blev över förväntan med tanke på min... idétorka, men som kompenserades av din kreativitet. Så nöjd, kan varm rekommendera BJläs mer
Irma Aalto
Irma Aalto
15:04 13 Nov 18
BJ Webdesign har varit min trygghet i processen att som start up skapa en hemsida. De föreslår smarta lösningar,... arbetar snabbt och effektivt och framför allt lyssnar på kundens behov. I alla diskussioner känner jag att vi är en högt värderad kund för BJ Webdesign.läs mer
Se alla recensioner
js_loader