Bra och billiga webbhotell för WordPress

Bra och billiga webbhotell för WordPress

Det finns en mängd bra webbhotell som har ett så kallat ”one-click-install” av WordPress och enkla användarpaneler. Där kan du också köpa egen domänadress. Vilket av webbhotellen ska du välja? Man kan uppleva att det finns för många webbhotell att välja mellan…

 

 

 

Vad passar dig och din WordPress-sida bäst?

Det finns många webbhotell att välja på och det som du upplever viktigt kanske inte någon annan tycker är nödvändigt. Sedan finns det kanske inte något speciellt webbhotell som är bäst för just WordPress. En så kallat ”one-click-install” funktion för WordPress är dock att föredra eftersom det då blir mycket enklare att komma igång. I slutändan är det egentligen bara du själv som kan avgöra vilket webbhotell som passar dig bäst, men det är först när du verkligen behöver support som du inser om webbhotellet du valt är bra eller mindre bra. Därför kan det vara en god idé att konsultera någon med erfarenhet och kunskap innan du gör ditt val. Det kanske inte alltid är priset som är avgörande även fast det är en viktig faktor.

 

Topp-fem-lista

Besök webbhotellen nedan för att söka mer information om respektive hotell och jämför gärna de olika alternativen med hjälp av de krav som jag har specificerat längre ner på sidan. I tabellen nedan hittar du utan rangordning prisvärda webbhotell med ordinarie priser september 2021 (ej erbjudanden).

 

Webbhotell Pris/mån
Inleed 19 kr
Egensajt 39:-
59:-
MissHosting 79:-
Loopia 99:-

 

 

Krav på bra webbhotell
  • Gränssnittet (det du ser i användarpanelen) och supporten ska vara på svenska.
  • Webbhotellet ska erbjuda mail- och telefonsupport med hög tillgänglighet.
  • Användarpanelen måste vara användarvänlig (lätt att förstå och använda).
  • Du ska kunna ha flera domäner på samma serverplats och själv kunna skapa en säker WordPress-sida (som börjar med ”HTTPS” istället för ”HTTP”).
  • Minst 5 e-postadresser ska ingå.
  • Det ska vara möjligt att skapa egna backuper och återställa hemsidor.
  • Webbhotellet bör ha hög upp-tid dvs inte försvinna från nätet lite då och då p.g.a. serverproblem.
  • Din webbsida måste vara tillräckligt snabb.
  • Priset ska vara konkurrenskraftigt.

 

Viktigt att veta!

Jag tycker det kan vara viktigt för dig att veta att driften av i stort sett alla jämförelsesiter för val av webbhotell baseras på sponsrade länkar. Detta kostar dig dock varken dig eller ditt företag en krona extra! Hur ska du då kunna lita på alla jämförelsesiter som använder sig av sponsrade länkar? Eftersom ingen av siterna har något att vinna på att rekommendera några speciellt utvalda webbhotell framför andra än de som recenseras och lämnar provision kan du nog känna dig relativt lugn. Du måste dock besöka flera jämförelsesiter om du vill få en helhetsbild eftersom de flesta bara jämför ett fåtal webbhotell av de cirka 40 svenska hotell som finns. BJ jämför inte utan presenterar bara 5 prisvärda hotell.

 

Utvärdera kundnöjdheten

Inleed uppfyller alla BJ:s krav och är favorit. Det är där jag har lagt och kommer att lägga alla mina hemsidor framöver om det inte blir några drastiska förändringar. Jag använder själv reco.se och trustpilot.com för att utvärdera kundnöjdheten och för att själv kunna rekommendera andra webbhotell än Inleed. Jag rekommenderar bara de som har fått minst 4 stjärnor av 5 på trustpilot.com. Inleed är inte rankad på trustpilot.com, men däremot på reco.se som är en svensk motsvarighet.

 

Jämför samma förutsättningar

Webbhotellen har ofta erbjudanden som är tidsbegränsade (vanligtvis ett år), därefter blir det dyrare. Priserna i listan nedan är ordinarie (ej erbjudanden). Vissa hotell har en stegvis prissättning som omfattar ett visst antal hemsidor eller ett visst antal e-postadresser. Andra erbjuder obegränsat antal hemsidor och e-postadresser. Till sist så har en del startavgift eller andra tillägg. Därför är det viktigt att jämföra samma förutsättningar i den mån det är möjligt. Det som förefaller billigt kan bli dyrare i längden!

 

admin