Bokningssystem i WordPress

Bokningssystem i WordPress

Ett bokningssystem där besökaren på din webbplats kan boka in en tid som passar. Visst låter det bra med en bokningsfunktion på din hemsida som fungerar i WordPress. Ännu bättre om det finns en plugin som är gratis, eller hur? Och visst finns det sådana tillägg…

 

Bokningssystem i WordPress

 

Bokningssystem i WordPress

Bokningssystem i WordPress, Bookly, har BJ för kunds räkning testat och installerat som fungerar bra för just den kundens verksamhet. Det sparar tid att låta kunderna boka när det passar. De gör själva en del av jobbet och gratisversionen omfattar det mesta. Men man kommer i de flesta verksamheter till en punkt där det saknas en eller flera funktioner som skulle vara bra att ha eller helt enkelt är nödvändiga.

 

Så blev det vid ett annat tillfälle med en förfrågan från en specialistklinik som behövde hjälp med en lösning inom ramen för WordPress. I detta fall så handlade det om bankID, videokonsultation, betalning och koppling till ett journalsystem. Förutom designarbetet skulle BJ skapa en bra och säker logistik i WordPress mellan olika system och plattformar som redan fanns. BJ:s bedömning av hur det inom ramen för WordPress skulle vara möjligt att koppla ihop en kedja av system till en helhet var att det inte skulle bli tillräckligt säkert och inte kunna uppfylla kraven på GDPR. Därför avstod BJ uppdraget, men fortsatte dialogen med syftet att hitta en alternativ lösning.

 

På vägen så stod det helt klart att, på samma sätt som det finns otroligt många e-handelssystem, finns det en uppsjö av olika bokningssystem, Givetvis är det inte möjligt att testa alla plattformar, men utifrån en kravspecifikation går det att hitta det som passar verksamheten bäst, så även i detta fall. Förfrågaren hittade under dialogen ett lämpligt alternativ att gå vidare med, visibacare.com.

 

BJ lämnar inte en förfrågare åt sitt öde då det hos denne finns en uppriktig vilja till kommunikation och lyhördhet för alternativa lösningar. Det mesta går att lösa i WordPress, men i vissa fall så är tilläggen i programmet inte optimala.

 

BJ hälper dig då gärna med en kravspecifikation för bokningssystem.

 

 

Kontakta BJ för mer information!

 

admin