Avtalsvillkor vid köp, hyra och support

Avtalsvillkor vid köp, hyra och support

Avtalsvillkor vid köp, hyra och support

Din e-postadress, användarnamn och lösenord till WordPress lämnas aldrig ut till tredje part, undantaget om det efterfrågas myndigheter med befogenheter att begära dessa uppgifter, se vår integritetspolicy.

BJ använder alltid inleed.se som webbhotell till de hemsidor som BJ skapar för uthyrning. Inleed återställer din hemsida upp till 7 dagar tillbaka om det skulle behövas. Kostnaden för återställning är 250kr*.

Vid ett direkt köp av hemsida så går det utmärkt att använda något annat webbhotell, men då ansvarar du själv fullt ut för eventuell framtida  dataförlust.

Din roll i WordPress-panelen begränsas till redaktionellt arbete (ändring av text och bild) under den tid BJ står för support av din hemsida. Endast BJ kommer under den tiden vara admin.

* Priset gäller för närvarande (fr.o.m 2019-01-01 och framåt tills priserna ändras).

 

Speciella villkor

Hyran för att ha en hemsida hos BJ Webdesign betalas årsvis i förskott. Hyran omfattar villkoren i support steg 1 samt en administrativ avgift (99kr)*, se samtliga priser för support samt priset för att hyra en hemsida.

Det som alltid tillkommer utöver hyra och support är domänadress (från 149kr/år)* för en .se adress samt webbhotellhyra (från 19kr/mån)*, vilket betalas direkt till inleed, se priser för hosting samt priser för domänadresser. Notera att flyttning av en domänadress inte är samma sak som att flytta en hemsida.

Ett supportavtal jämställs villkorsmässigt med ett hyresavtal. Både support och hyra till exempel betalas årsvis i förskott. I möjligaste mån försöker BJ komma överens med sina kunder så att alla avtal successivt läggs över på kalenderår.

* Priset gäller för närvarande (fr.o.m 2019-01-01 och framåt tills priserna ändras).

 

Villkor för digitalt material

Allt material (text, bilder, filer etc) som publiceras på Internet är automatiskt skyddat av lagen om upphovsrätt om inget annat anges. Detta betyder att du inte får lov att kopiera från någon annan plats på internet och publicera på din egen hemsida utan tillåtelse.

Du har rättigheterna till det material du har upphovsrätt till eller fått lov att lägga upp på din hemsida. Det är du som ”äger” innehållet, men BJ ”äger” allt på hemsidan som BJ lagt in i övrigt såsom bilder, texter etc. Detta betyder även att andra inte får lov att kopiera sådant du och BJ publicerat på din hemsida. Det betyder också att du själv ansvarar för material du själv har lagt in.

Det royaltyfria material som BJ har placerat på din hemsida, (exempelvis bilder), temat från WordPress och liknande får inte användas mer än till din hemsida. Det är säkrast att fråga innan du använder material som du är osäker på om du får använda.

 

Följande är inte tillåtet

Du är själv juridiskt ansvarig för innehåll som du publicerar eller fått hjälp med att publicera på din hemsida. Avtalet mellan BJ Webdesign och dig och/eller din verksamhet omfattar inte tillägg eller uppdateringar av material på din hemsida enligt nedanstående.

Cracking, hacking eller liknande.
Innehåll skapat för att manipulera sökmotorer eller skicka spam.
Pornografiskt material eller sådant som handlar om sexuella tjänster.
Försäljning av olagliga droger eller receptbelagda läkemedel.
Försäljning av vapen eller ammunition.
Innehåll som går ut på att besökare ska ge ut inloggningsuppgifter till någon webbplats eller tjänst.
Stötande, ärekränkande eller sådant som innehåller hot.
Innehåll som är obekvämt för någon person och som innehåller personuppgifter. Till exempel namn, fotografi med ansikte eller liknande som kan identifiera en person.
Hemsida som använder någon annans registrerade varumärke utan tillåtelse.
Streaming utan tillåtelse av video eller musikfiler som är upphovsrättsskyddade.
Annat innehåll som är olagligt, förespråkar illegala aktiviteter eller kränker andra människors lagstadgade rättigheter.

 

Om du lägger in olovligt material enligt ovan så upphör support- och hyresavtal att gälla (materialet plockas bort om du hyr hemsidan). Den årliga kostnaden för hyra och support betalas då inte tillbaka. Tar du bort materialet fortsätter avtalet att löpa om inte handlar om någon olaglig aktivitet. I annat fall avslutas kundrelationen och i det fall BJ äger hemsidan så släcks den ner dvs tas bort från Internet.

Om du köpt hemsidan och BJ inte längre har behörighet till panelen ska namnet BJ Webdesign tas på alla förekommande ställen på siten om BJ så önskar.

BJ förbehåller sig rätten att vid ändrade förutsättningar komplettera och uppdatera ovanstående villkor.