AI i vårt vardagliga liv

AI i vårt vardagliga liv

I senaste inläggen har vi genom ChatGPT fått reda på vad ett par av de allmänt tillgängliga AI-verktygen kan hjälpa oss grafiska formgivare med, men hur kan man som privatperson på bästa sätt få stöd och hjälp av artificiell intelligens i sitt vardagliga liv…

 

 

Praktisk nytta med AI

Jag ställde givetvis frågan om vad AI kan hjälpa oss med i vardagen till ChatGPT.

 

Min fråga:

 

Hej Chat, Nu har jag fått en förklaring på vad AI är och exempel på vad några AI-verktyg kan hjälpa mig med inom mitt yrke. Hur skulle du säga att man som privatperson skulle kunna använda och få hjälp av dig på bästa sätt i det vardagliga livet?

 

Svar från Chat:

 

Hej! Det är fantastiskt att höra att du har fått en förklaring på vad AI är och hur det kan användas i ditt yrke. När det kommer till att använda mig som en AI-assistent i ditt vardagliga liv som privatperson, finns det många sätt jag kan hjälpa dig på. Här är några exempel:

 

1. Information och Kunskap: Jag kan hjälpa dig att hitta information om en mängd olika ämnen, svara på frågor och ge förklaringar på ett brett spektrum av ämnen.

 

2. Språköversättning: Om du behöver hjälp med att översätta texter eller förstå innehållet på ett annat språk, så kan jag hjälpa till med det.

 

3. Skriva och Redigera: Jag kan hjälpa dig att skriva och redigera texter för olika ändamål, som till exempel brev, e-post, rapporter, eller andra dokument.

 

4. Planering och Organisation: Jag kan hjälpa dig att skapa att-göra-listor, påminnelser och hjälpa till med att planera din dag.

 

5. Matlagning och Recept: Om du behöver receptidéer, råd om matlagningstekniker eller tips på maträtter baserat på de ingredienser du har, så kan jag hjälpa dig med det.

 

6. Hälsa och Välbefinnande: Jag kan ge generella råd om hälsa, kost och träning. Observera dock att jag inte kan ersätta en medicinsk professionell för medicinsk rådgivning eller behandling.

 

7. Underhållning och Avkoppling: Jag kan hjälpa till att hitta bok- eller filmtips, generera skämt eller berätta historier för att underhålla dig.

 

8. Resor och Geografi: Jag kan hjälpa dig att hitta information om resmål, ge vägbeskrivningar eller ge tips om kulturella seder i olika länder.

 

9. Teknisk Support: Jag kan hjälpa till med grundläggande tekniska problem och ge råd om användning av datorer, telefoner och andra elektroniska enheter.

 

10. Studiehjälp: Om du studerar kan jag bistå med att förklara koncept, ge exempel och hjälpa dig att förstå svåra ämnen.

 

Kom ihåg att jag inte kan ersätta professionell rådgivning eller experter inom specifika områden, och att det alltid är viktigt att använda sunt förnuft och konsultera experter vid behov, särskilt när det gäller viktiga beslut eller medicinska frågor. Med det sagt, så är jag här för att göra vardagen lite enklare och hjälpa till på olika sätt!

 

Källa: https://openai.com/chatgpt

admin

BJ Webdesign
5.0
Baserat på 5 recensioner
powered by Google
Kaij Lundgren
Kaij Lundgren
08:44 15 Nov 18
Kvalité över förväntan! Bra kommunikation under processen. Är mycket nöjd med hemsidan och loggan. Dessutom prisvärt -... jag anlitar gärna BJ igen.läs mer
Pekka Nykopp
Pekka Nykopp
20:50 14 Nov 18
BJ fick ”fria händer” att bygga upp Podengoklubbens hemsida, vi blev inte besvikna. Hemsidan har en mycket proffsig ... layout och är lättnavigerad. Podengoklubben kan varmt rekommendera BJ till liknande uppdragläs mer
Robban Pal
Robban Pal
15:49 14 Nov 18
Vilken bra hemsida BJ har gjort åt mig. Jag är mer än bara nöjd! Och så billigt, näst intill genant. Kolla in... www.thcdalarna.se. Rekommenderas å det allra varmaste, support i världsklass!! Robban Palmehed – THC Dalarnaläs mer
Åsa Floderus
Åsa Floderus
06:57 14 Nov 18
Tack för bra samarbete och snabb återkoppling under hela resans gång. Hemsidan blev över förväntan med tanke på min... idétorka, men som kompenserades av din kreativitet. Så nöjd, kan varm rekommendera BJläs mer
Irma Aalto
Irma Aalto
15:04 13 Nov 18
BJ Webdesign har varit min trygghet i processen att som start up skapa en hemsida. De föreslår smarta lösningar,... arbetar snabbt och effektivt och framför allt lyssnar på kundens behov. I alla diskussioner känner jag att vi är en högt värderad kund för BJ Webdesign.läs mer
Se alla recensioner
js_loader