AI bilder

AI bilder

AI, Artificiell Intelligens, kan hjälpa mänskligheten med mycket. Samtidigt kommer AI att ta över en del av människans jobb. Det kan var både till hjälp och stjälp. Inte ens vi formgivare kan känna oss säkra på att kunskaper i design kommer att vara efterfrågade…

 

 

Skapa bilder med hjälp av AI

Ett av de mer fascinerande användningsområdena inom design är att skapa bilder genom att beskriva för boten hur man vill att bilden ska se ut. Jag testade för att se vad pixlr.com kunde åstadkomma. Beskrivningen jag gav var ”Marilyn Monroe sitter i röd klänning på ett kontor framför en laptop”. Resultatet ser du på bilden. Jag konsulterade även ”Chat” angående den här typen av AI och fick som vanligt svar med blixtens hastighet.

 

Hej! Självklart, jag skulle gärna förklara det för dig.

 

För att skapa bilder från textbeskrivningar använder man något som kallas för generativ modeller. Dessa är en typ av artificiell intelligens som tränas på stora mängder data för att kunna generera nya, liknande data. Inom bildskapande finns det två huvudsakliga tekniker:

 

1. Generative Adversarial Networks (GANs): Detta är en typ av neural nätverksarkitektur som består av två neurala nätverk, en generator och en diskriminator. Generatorn försöker skapa bilder som är så lika de riktiga bilderna som möjligt, medan diskriminatorn försöker avgöra om en bild är genererad eller riktig. De två nätverken tränas samtidigt och konkurrerar med varandra. Slutresultatet blir en generator som kan producera realistiska bilder baserat på textbeskrivningar.

 

2. Transformer-modeller: Dessa modeller är utformade för att hantera sekvenser av data, som text. GPT-3.5, som jag är baserad på, är en sådan modell. Genom att mata in en textbeskrivning kan modellen generera en bild genom att extrapolera från den givna informationen och använda sina tidigare inlärda kunskaper om världen.

 

Här är en förenklad förklaring av hur processen kan se ut:

 

1. Datainsamling och förberedelse: För att träna en sådan modell behöver man en stor mängd data som består av textbeskrivningar kopplade till bilder. Till exempel, om man vill skapa bilder av hundar baserat på texten ”en brun hund som springer i en park”, behöver man träningsdata med liknande textbeskrivningar och matchande bilder.

2. Träning av modellen: Generellt sett tränas modellen genom att mata in textbeskrivningar tillsammans med motsvarande bilder och låta modellen lära sig mönster och samband mellan text och bild.

3. Generering av bilder från text: När modellen är tränad kan den användas för att skapa bilder från nya textbeskrivningar. Modellen genererar en bild genom att använda den givna texten som vägledning.

 

Det är viktigt att komma ihåg att resultaten inte alltid är perfekta och kan variera beroende på träningsdata och komplexiteten i textbeskrivningen. Ibland kan genererade bilder vara fantasifulla och inte exakt som man skulle förvänta sig.

 

Hoppas detta ger dig en bra överblick över hur AI kan skapa bilder från textbeskrivningar! Om du har fler frågor är det bara att fråga.

 

Källa: https://openai.com/chatgpt

Bild: https://pixlr.com/se/ai/ai-image-generator/

admin

BJ Webdesign
5.0
Baserat på 5 recensioner
powered by Google
Kaij Lundgren
Kaij Lundgren
08:44 15 Nov 18
Kvalité över förväntan! Bra kommunikation under processen. Är mycket nöjd med hemsidan och loggan. Dessutom prisvärt -... jag anlitar gärna BJ igen.läs mer
Pekka Nykopp
Pekka Nykopp
20:50 14 Nov 18
BJ fick ”fria händer” att bygga upp Podengoklubbens hemsida, vi blev inte besvikna. Hemsidan har en mycket proffsig ... layout och är lättnavigerad. Podengoklubben kan varmt rekommendera BJ till liknande uppdragläs mer
Robban Pal
Robban Pal
15:49 14 Nov 18
Vilken bra hemsida BJ har gjort åt mig. Jag är mer än bara nöjd! Och så billigt, näst intill genant. Kolla in... www.thcdalarna.se. Rekommenderas å det allra varmaste, support i världsklass!! Robban Palmehed – THC Dalarnaläs mer
Åsa Floderus
Åsa Floderus
06:57 14 Nov 18
Tack för bra samarbete och snabb återkoppling under hela resans gång. Hemsidan blev över förväntan med tanke på min... idétorka, men som kompenserades av din kreativitet. Så nöjd, kan varm rekommendera BJläs mer
Irma Aalto
Irma Aalto
15:04 13 Nov 18
BJ Webdesign har varit min trygghet i processen att som start up skapa en hemsida. De föreslår smarta lösningar,... arbetar snabbt och effektivt och framför allt lyssnar på kundens behov. I alla diskussioner känner jag att vi är en högt värderad kund för BJ Webdesign.läs mer
Se alla recensioner
js_loader