Affilating

Affilating

100% ärlighet och transparens

För att det inte ska bli några missförstånd eller råda några tveksamheter för dig som besöker BJ Webdesign så vill jag förklara vad sponsrade länkar är och på vilket sätt dessa används. För det första så är inte alla länkar i BJ:s blogg sponsrade utan bara en hjälp till dig som vill lära dig mer om WordPress. För det andra så står det dig fritt att klicka på länkar eller avstå. Om du bara pekar på en länk så kan du se om den är sponsrad genom att den ser ut som en kod eller att det står att den är rekommenderad. Sponsringen handlar om små pengar. I första hand ger det ett bidrag till BJ:s Internetprojekt. Det är alltid bra att lära sig mer om gammalt och nytt på Internet och allt är inte gratis. Dessutom delar jag med mig av mycket kunskap på mina webbplatser och det skulle inte vara möjligt att driva dessa utan någon form av donation. Det kostar dig inte en krona extra att gå via någon av de sponsrade länkarna.


Vad är affilating?

Affiliatenätverk är företag som förmedlar kontakter mellan företag som vill annonsera på nätet, exempelvis webbutiker, och webbplatsägare. Ägare av webbplatser som bjwebdesign.se lägger sedan ut annonserna på sina siter och får en provision på varor och tjänster som säljs via dessa sidor. Jag är genom BJ Webdesign ansluten till fyra affilatenätverk och samarbetar på det sättet med annonsörer som är relevanta för mina projekt. Ett av nätverken ger mig dessutom kickback på egna köp. Detta var en kort summering av vad affilating innebär.

Det är upp till en webbplatsägare hur denne vill göra sitt urval av annonsörer. Jag länkar bara BJ:s siter till sådana företag som jag har goda erfarenheter av och som är seriösa eller sådana som har fått minst 4 stjärnor av 5 på trustpilot.com. Inleed är inte rankad på trustpilot.com, men däremot på reco.se som är en svensk motsvarighet. Jag använder också personligen Inleed och kan gå i god för dem.

Adrecords beskrivning av sin affärsidé förklarar begreppet affilate i dess seriösa och strukturerade form. Det är långt ifrån popupfönster med reklam. Däremot är det en möjlighet för alla som har en hemsida, Facebooksida eller är aktiva på sociala media att rekommendera olika aktörer de gillar på nätet. Jag rekommenderar givetvis Adrecord som är en av mina samarbetspartners för affilating om du vill prova på affilating själv på din hemsida, blogg eller Facebookgrupp.

Om du vill testa affilating eller har frågor så är du välkommen att kontakta mig.

 

Frilansande webbdesigner som ger din hemsida en personlig design

 

Varmt välkommen!
Bert-Åke Byqvist Juninger